انتقاد،محبت،آزادی بیان

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

  • انتقادناپذیری و محبت ناپذیری
  • دوست داشتن، چاپلوسی، محبت
  • محبت ناپذیری
  • انتقاد و آزادی بیان در خانواده و حکومت

انتقادناپذیری و محبت ناپذیری

۱۱۳۴ – کسی که انتقاد و نصیحت ناپذیر است محبت ناپذیر است زیرا بقول علی ع دوست حقیقی تو کسی است که در خفا عیبهایت را به تو هدیه کند. پس تربیت پذیری اساس و پیش شرط ذاتی محبت پذیری است.

پذیرش انتقاد

دوست داشتن، چاپلوسی، محبت

۱۱۳۵ – آدم شقی و احمق، دوست داشتن را مترادف تعریف و تمجید و چاپلوسی و تصدیق تمام و کمال خود می داند. و کمترین انتقادی را مترادف بی محبتی و بلکه عداوت می پندارد. و انسان مدرن عموماً اینگونه است و اینست که جهان مدرن را فاحشه خانه ای می بینیم که همه اشعار عاشقانه می سرایند!

زندگی با عشق

محبت ناپذیری

 یکی را گفتم: دوستت دارم! گفت : « تو که دائم عیب مرا به رخم می کشی پس چگونه می توانی مرا دوست بداری ! این واضح ترین نشان انسان محبت ناپذیر و بلکه خصم محبت است.

بسیاری از مردان این سخن را از زنان خود شنیده اند: «بالاخره نفهمیدم که در چشم تو فرشته ام یا دیو !» اینان زنان محبت ناپذیرند و محبت نفهم . اینان به آسانی به دام مردان هرزه و چاپلوس می افتند و عاقبت به این نتیجه می رسند که: « همه مردان ظالم و فاسدند و حقه باز و اصلاً محبت را درک نمی کنند !!

انتقاد و آزادی بیان در خانواده و حکومت

 این بدان مردی که عیب زنش را با عطوفت و آرامی به او گوشزد نمی کند نمی تواند او را ذره ای هم دوست داشته باشد همینطور است مردی که عیب زنش را بر سرش می کوبد.

انتقاد پذیری

 همین ماجرا و منطق در رابطه بین والدین و فرزندان مصداق دارد. همچنین در رابطه بین دولت و ملت . یعنی حاکمیتی که تاب تحمل انتقاد مردمش را ندارد مردم را دوست نمی دارد. یعنی آزادی بیان واضح ترین نشانه مردمی بودن یک حکومت است.

منبع :استاد علی اکبر خانجانی ،کتاب مذهب اصالت عشق جلد دوم صفحه ۱۰۲

بیشتر بخوانید:

کتاب مذهب اصالت عشق جلد دوم

لطفا امتیاز بدهید