آخرالزمان از نگاه عرفان اسلامی: نشانهها، معنا و راه رهایی
فهرست مطالب
آخرالزمان آستانه ورود به قیامت پنجاه هزارساله است و قیامت هم طبق تعریف قرآنی عرصه ظهور باطن نهان انسانهاست
لذا این ظهور باطن انسانها اولین محدودهای را که تحت تأثیر و اختلال قرار میدهد و حدود کهن آن را میشکند خانواده است.
زیرا خانواده دائمیترین تکیه گاه و مقرّ اسکان نفوس آحاد بشر است. پس آخرالزمان و قیامت خانواده زودتر از هر عرصه دیگری از تمدن بشری آغاز شده است و زمینه قیامت سائر قلمروهای حیات اجتماعی است.
پس خانواده مرکزیت این قیامت را عهده دار است و کانون انفجار همه قیامتهای دیگر است و در عین حال ضد قیامتیترین کانون قیامت هم میباشد که این دیالکتیک قیامت است.[1]
در عرفان اسلامی ، انسان کامل را انسانی گویند که با کل جهان و جهانیان به صلح و اتحاد رسیده است.
بیشتر بخوانید در کتاب:
حق بودن، اثر استاد علی اکبر خانجانی
آغاز آخرالزمان
بنظر ما طبق معارف قرآنی و احادیث اسلامیاین روز پنجاه هزار ساله با ظهور اسلام محمدی(ص) و ختم نبوّت آغاز شده است و لذا ما حدود چهارده قرن است که در آخرالزمان قرار داریم
و به همین دلیل هم اسلام دین آخرالزمان نامیده شده و پیامبر اسلام هم پیامبر آخرالزمان خوانده شده است. و در این دوران طبق دهها حدیث از رسول و ائمه اطهار حقایق دین و راه هدایت و رستگاری جز از طریق خودشناسی ممکن نیست یعنی بواسطۀ عرفان.[2]
گزارشی از آخرالزمان تاریخهای ماقبل از این تمدن
فیزیکدان و باستان شناس شهیر عصرمان «اریک فون دنیکن» در کتاب «چشم ابوالهول» به نقل از کتیبههایی کهن از تمدنهای ماقبل از تاریخ سومریان و فراعنه و مایاها و نیز به گزارش مورخینی کهن همچون هرودوت، اوزه بیوس و مانه تو مینویسد:
خدایان در دورانی ماقبل از تاریخ ما، موجودات حیرتآور و عفریتهایی مخوف آفریدند همچون انسانهایی دارای دو یا چهار بال پرواز و دارای دو سر و صورت و نیز انسانهایی که هر یک دارای دو جنسیت زن و مرد بودند و نیز انسانهایی که دو شاخ بر سر داشتند و دارای پای گوسفند بودند و برخی از آنها هم سر اسب داشتند و برخی از آنها سرشان اسب بود ولی پایینتنهی آنها گاو، سگ و یا همچون حشرات بودند و برخی دیگر از انسانها ترکیبی از تمساح و مار بودند و…!
این گزارش حیرتآورِ مستند تاریخی بهصورت نقشهایی در مقبرهها، جامها و ظروف قدیمی که متعلق به بیش از سی هزار سال پیش هستند در مناطق مختلف زمین کشف شدهاند که در موزههای بزرگ جهان به چشم میخورند و دال بر گزارشی از آخرالزمان تاریخهای ماقبل از این تمدن میباشند.
همانطور که خبر این حادثهی مهیب را از امام صادق (ع) و باقر(ع) در این کتاب مرور کردهایم که در آخرالزمانِ هر یک از ادوار تاریخی، مسخ باطنی کافران ظاهر میشود و تجسم مییابد؛ همانطور که دربارهی آخرالزمانِ عصر ما نیز این نوع پیشگوییها از ائمهی طاهرین بهوفور یافت میشود.

امروزه نیز که تازه در سرآغاز آخرالزمان قرار داریم در همهجای زمین گزارشاتی از این نوع مسخها وجود دارد که عموما از طریق رسانههای عمومی کتمان و یا به بازی گرفته میشود.
از جمله کشف هزاران و بلکه میلیونها تمساح و میمون و گاو و مارهای مومیایی شده در قبرستانهای زیرزمینی در شهر اموات در زیر اهرام مصر و کشف اجساد مشابهی در مقبرهی اینکاها در آمریکای لاتین و اشیای متبرک متعلق به بیش از ده هزار سال پیش که این نوع نیمهانسان نیمهحیوان را بهصورت نقشهایی در موزهها پیش روی ما گذاشتهاند. از جمله نقشهایی بر روی ظروف و کتیبهها که نشاندهندهی آمیزش جنسی انسان با حیوانات است و… .
تمدنهای منقرضشده در آخرالزمانهای پیشین
اینها جملگی نشان میدهند که تمدنهای منقرضشده در آخرالزمانهای پیشین دقیقا به موقعیتهایی رسیدهاند که تمدن مدرن ما بهتازگی آغاز کرده است.
و جالبتر اینکه این مسخهای انسانی – حیوانی، در عصر خود موفق شده بودند که بر اکثریت مردمان مسخنشده مسلط شوند و آنها را به تبعیت و پرستش خویش بکشانند؛ زیرا غولهایی مهیب و مرگبار بودند، تا آنجا که حتی بعد از انقراض این عفریتهای بشری، نسلهای بعد در طی قرون و اعصار، آنها را بهعنوان الههها پرستیدهاند و مجسمههایشان مورد تقدیس قرار گرفته است.
همانطور که بسیاری از خدایان عصر فراعنه تندیسهایی نیمهانسان – نیمهحیوان بودهاند. و هنوز هم در هندوستان و برخی قبایل سرخپوستی مشغول پرستش برخی از حیواناتند که همان حیواناتی هستند که در تاریخ گذشتهشان به زبان بشری سخن میگفتند که مردمان جاهل و مشرک این امر را دلیل قداست و پرستش آنها میپنداشتند.
و جالبتر اینکه همهی این مسائلِ بهظاهر منقرضشده در تاریخ باستان، یکبار دگر در سرآغاز آخرالزمان عصر ما در حال روی دادن است.
فقط کافی است که اندکی حقیقت مسخ را در بشر درک و باور کنیم.
همچون گرایش بشر مدرن به همخوابگی و ازدواج با حیوانات که نشاندهندهی مسخ باطنی آنها است که بهزودی در رجعتی دیگر در آنها تجسم خواهد یافت.
و یا گروههای کثیری از نسل جدید که خود را بهصورت جانورانی عجیب و غریب تزئین میکنند و یا با ماسکهای جانوری در مراسم مخفیانه دست به اعمالی جنایتبار میزنند. و یا ظهور زنان مردوار و مردان زنصفت که زمینهی پیدایش انسانهای دو جنسیتی است از آن نوعی که در گزارشات حفاریهای باستانشناسی ذکرش گذشت (انسانهایی با دو سر زنانه و مردانه). [3]
به آخرالزمان رسیدن یعنی
به آخر الزمان رسیدن یعنی به خود رسیدن . به کمال خلقت خود رسیدن . یعنی به محضر خدا رسیدن . و این امری واقع است امروزه . و انسان راه فراری از خود ندارد الا به خود کشی های گوناگون و خود – فراموشی های رنگارنگ و پناه بردن به اشیاء .
353- پس آخرالزمان مربوط به گردش نجوم نمی شود و گردش افلاک مولد زمان در انسان نیست و بلکه درست به عکس این انسان غافل از خویشتن که بر حق وجودش مقیم نیست که یک پایش در گذشته و پای دگرش در آینده است ذرات و افلاک را به گردش وا می دارد چرا که به قول قرآن همه کائنات مسخر وجود انسان است و چون انسان مقیم بر حق خود نیست افلاک هم سر گردانند و این سرگردانی هم به معنای واقعی کلمه همان گردش دورانی ذرات و کرات است .
و بعلاوه هر انسانی یک جایگاه و مقام آسمانی و ملکوتی هم دارد و این درست است که هر ستاره ای در آسمان متعلق به یک انسان است و برخی از ستارگان جایگاه عمومی طبقات انسانی هستند .

راز زمان جهانی
354- چون کل بشریت حق آخر الزمانی وجودش را دریابد و مقیم در حال خویشتن شود و خود شود قیامت کائنات هم فرا می رسد که عرصه الساعه به تعبیر قرآن است که همان مقام حال و اکنونیت جهان است که سر گردانی و گردش دورانی ذرات و کرات به پایان می رسد و جهان رخ می نماید و تا به پایان خود به رخ می انجامد و این واقعه لقاءالله و قیامت کبرا است .
این راز بزرگ را دریاب تا به راز زمان جهانی و زمان انسان برسی و بدانی که جهان و زمانش معلول انسان است و به قول مولوی چرخ در گردش اسیر هوش ماست . [4]
قیامت پنجاههزارساله
در قرآن آمده که قیامت «پنجاه هزار سال» به طول میانجامد. این در عرفان، نماد دورهای است که در آن عالم غیب بر عالم شهادت منطبق میشود؛ حقیقتِ درونی انسان ظاهر و عریان میشود و تنها وجه باطنی اوست که میماند.
نشانههای آخرالزمان
- پارهشدن آسمان و باریدن تشعشعات مرگبار از آسمان (مصداق پاره شدن لایۀ اوزون)
- سر ریز شدن آب دریاها (سونامیها)
- زلزلههای مستمر
- خسوف و کسوفهای پی درپی
- اختلالات عظیمیدر قوانین طبیعت.
- و در قرآن کریم آمده است که دوزخ آشکار میشود که در حدیثی از رسول اکرم نیز آمده است که مادۀ اصلی دوزخ و غذای اهل دوزخ ماده ای بنام «نفط»است که امروزه شاهدیم که جهان ما جهان حاکمیّت نفت میباشد و منبع بقای بشر آخرالزمان است.
- در صدها سخن از حضرت رسول (ص) و علی(ع) و سائر ائمه اطهار نشانههائی دگر از وضعیت جوامع بشری پیشگویی شده است که امروزه شاهدش میباشیم همچون:
- معابد به کاخها تبدیل میشوند و جز منافقان در آن رفت وآمد نمیکنند.
- مردان زن نما میشوند و زنان مردوار میگردند
- فسق و فجور افتخار میشود
- والدین فرزندان خود را به قتل میرسانند
- خود کشیهای دسته جمعی رخ مینماید
- صادقان و خردمندان را ابله میخوانند و ریا کاران و تبهکاران را خردمند مینامند
- و در آن دوران همه غذاها زهرآگین و مسموم و کشنده میشوند
- همه شهرها در دود غرق است
- و پرندگان آهنین و آتشخوار حکم میرانند (موشکها و ماهوارهها)
- این دوران طبق همین احادیث عرصۀ ظهور دجّالهاست که همه مردمان را میفریبند و نشانههایی از این دجّالها و خردجّال بیان شده که اکثریت آنها در ماهیت تکنولوژی جدید عیان شده است.
- و نیز سخن بر سر جنگهای جهانی است که امکان زندگی در شهرها را ناممکن میسازد و مؤمنان به کوهستانها و ارتفاعات پناه میبرند. [5]
بزرگ ترین نشانه آخرالزمان
– انقلابات صنعتی و جهشها و انفجارات علمی و تکنولوژیکی در طی یکی دو قرن اخیر موجب شده که روند رشد تکنولوژیکی حیات بشری در اندک مدتی از احاطه و کنترل بشر خارج شود و تکنولوژی بر انسان مسلط گردد.
فرق عصر سنت و مدرنیته جز این نیست. زیرا تا حدود یک قرن پیش افراد و جوامع بشری هنوز بر مصنوعات دست خود احاطه و کنترل داشتند ولی در این عصر واقعهای وارونه رخ نموده است
و آن بدلیل مکاشفات نوین علمیو فنی بوده است که از اعماق زمین و ذات مادّه و سلولها پدید آمده است مثل علم شیمیو فیزیک اتمیو علم میکروب شناسی و ژنتیک و امثالهم. که موجب غلبه تکنولوژی بر اراده انسانی بوده است که نتایج این غلبه نشان میدهد که اراده نهفته در تکنولوژی یک اراده شیطانی است
زیرا بشر را مفتخرانه به سمت کفر و فسق و ستم رهبری کرده است. و این همان واقعه ظهور شیطان از اراده انسان است که یکی از بزرگترین نشانه آخرالزمان است که دوزخ را به قول قرآن کریم آشکار کرده است.
راه رهایی و نجات در آخرالزمان
– برای علاج و نجات زنان و خانوادههای آخرالزمانی هیچ راه حلّی بجز اجرای شریعت اسلامیوجود ندارد. منتهی این احکام بایستی به لحاظ عقلانی و اجرائی تبیین و تفهیم شوند و اغنای ذهنی حاصل گردد در غیر اینصورت دیری نمیپاید که تحریف و ملغی میشود. و این کار عظیم در مجموعه آثار ما محقق گشته است.[6]
به تجربه و نیز روایات شیعی و همچنین برخی روایات غیر اسلامی باید گفت که ظهور ناجی موعود و پیدایش تمدنی پسامدرنیزم و پسا تکنولوژیزم فقط از بطن فروپاشی و انهدام این تمدن در خودش و بواسطه خودکشی و خودبراندازی ممکن می شود که حدود دو سوم بشریت در این واقعه نابود می شوند و مابقی به ندامت و توبه از تمامیت خود و این تمدن می رسند و این آستانه ظهور است که گوشها برای شنیدن حقایق شنوا شده است .
این رساله بهمراه سائر آثار بنده موجب کوتاهتر کردن این دوره انهدام آخرالزمانی و به حداقل رسانیدن تلفات و قدرت تخریب این انهدام است .
نجات دو نوع است یکی فردی و دیگری جمعی . و اما این رساله نجات جمعی را منظور دارد که البته جز به همت رهبران و دولتها ممکن نمی باشد
و کمترین کاری که حکومتها و بخصوص حکومتهای دینی و اسلامی می بایست انجام دهند اینست که این حقایق را به مردم برسانند و از رسیدن این آثار به گوش مردم جلوگیری نکنند که فردای قیامت مجبور به پاسخگوئی هستند و کل ملتها به درگاه خدا از این حکومتها شکایت خواهند کرد و این کمترین توقعی است که ما از مسئولین نظام جمهوری اسلامی ایران داریم که هم به رهائی ملت از اینهمه عذابها یاری می رساند و هم این مسئولیت کمرشکن را در قبال ملت از دوش مسئولین بر می دارد و هم نظام ما را از فروپاشی و رسوائی جهانی نجات می دهد و بلکه نظام را به نهضت جهانی موعود متصل می سازد .
و این نکته بسیار مهم نیز قابل تذکر است که آدمی تا زمانیکه بر کفر و حیات دوزخی خود اصرار می ورزد دربی از بهشت را نخواهد یافت . انسان تا دوزخ را ترک نگوید سمت بهشت را نخواهد دید این بدان معناست که فرد یا جامعه ای به میزانی که دست و دل از تکنولوژی پرستی می شوید نشانه های کرامات الهی و دربهای نجات را می یابد و این یک اصل معرفتی و اعتقادی است .[7]
جمعبندی
در آخرالزّمان نه تنها احکام و مراحل شریعت بلکه مراحل طریقت هم بلا استفاده است زیرا غایت طریقت حاصل آمده است و بشریّت در حضور خداست فقط کافی است که بر زمانه علم و معرفت یابد و این حق را دریابد و تصدیق کند تا رستگار شود. بنابراین آخرالزّمان شناسی در دوران ما تنها راه نجات و رستگاری است و مجموعه آثار ما جز این نیست. [8]
فهرست منابع
[1] از کتاب آخرالزمان خانواده، صفحه 2، اثر استاد علی اکبر خانجانی
[2] از دائرة المعارف عرفانی، جلد دوم،فصل اول، اثر استاد علی اکبر خانجانی
[3] کامل بخوانید درکتاب نزول و عروج روح در خلق جدید آخرالزمان، دفتر چهارم، علم نسخ و مسخ، اثر استاد علی اکبر خانجانی
[4] از کتاب عرفان تاریخ، اثر استاد علی اکبرخانجانی
[5] از دائرة المعارف عرفانی ، جلد دوم، فصل اوّل-فلسفۀ قیامت و آخرالزمان اثر استاد علی اکبر خانجانی
[6] از کتاب : آخرالزمان خانواده، صفحه 77و32،اثر استاد علی اکبر خانجانی
[7] از کتاب: مدینه فاضله اسلامی،صفحه 32، اثر استاد علی اکبر خانجانی
[8] از کتاب آخرالزمان شناسی عرفانی، فصل هشتم، اثر استاد علی اکبر خانجانی